Keskiaikaiset markkinat hakee harrastajanäyttelijöitä – Turussa eletään keskiaikaa jälleen neljän päivän ajan

Turun Vanhalla Suurtorilla eletään jälleen keskiaikaista elämää neljän päivän ajan, kun Keskiaikaiset markkinat järjestetään 29.6.–2.7.2017. Turun Suurtorin keskiaika ry etsii harrastajanäyttelijöitä toteuttamaan suurta markkinanäytelmää, joka esitetään jokaisena tapahtumapäivänä.

Keskiaika ja markkinanäytelmä ovat vuosien saatossa saaneet mukaansa useita innokkaita konkariharrastajia, jotka tulevat mukaan aina kesä toisensa jälkeen. Viime vuonna markkinoilla nähtiin yli 80 näyttelijän ryhmä. Vuosien varrella keskiaikaista markkinatunnelmaa on ollut loihtimassa sankka joukko kaiken ikäisiä ja näköisiä naisia, miehiä, lapsia ja jopa kokonaisia perheitä.

Tämän vuoden markkinanäytelmän hakuaika päättyy perjantaina 17.3.2017, johon mennessä hakemusten tulee olla Turun Suurtorin keskiaika ry:llä. Mukaan valituille annetaan huhtikuun alussa tarkempia ohjeita. Harjoituksia on muutamana iltana viikossa huhti-kesäkuussa. Hakulomake ja lisätiedot löytyvät osoitteesta www.keskiaikaisetmarkkinat.fi.

Näyttelijöiltä ei vaadita etukäteen keskiaikaharrastaneisuutta tai aiempaa kokemusta näyttelijäntyöstä. Reippaus, rohkeus, iloinen ja positiivinen asenne sekä kyky työskennellä suuressakin ryhmässä ovat sen sijaan tärkeitä. Keskiaikaisten markkinoiden näytelmän taiteellinen työryhmä koostuu teatterialan ammattilaisista, joten näyttelijöille on luvassa varmasti mielenkiintoinen ja antoisa kesä näytelmän parissa. Näytelmän ohjaajina toimivat Emmi Louhivuori ja Kauno Takarautio.

Viime kesänä Keskiaikaisilla markkinoilla vieraili neljän päivän aikana 155 000 kävijää.

Lisätietoja:

Suvi Kotilainen
Tuottaja

puh. 040 132 9992
suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi