Markkinanäytelmä johdattaa vuoteen 1517

”Parahin markkinakansa! Täten julistettakoon näille markkinoille markkinarauha!” Markkinaväki kuuntelee pormestari Erik Jenssonin sanoja iloisen odotuksen vallassa. Taas on aika jättää hetkeksi arjen murheet taakse ja antautua riemukkaan markkinahumun pauloihin! Kaupanteon lomassa sitä voi myös nähdä yhtä ja toista mielenkiintoista: kieroja kirkonmiehiä, leikariesityksiä, mätäjärveläisen mystikon ja piispankäräjät… Tiedetään myös kertoa, että Turun linnalla valmistaudutaan jälleen tanskalaisten hyökkäykseen.

Tule mukaan aikamatkalle iloiseen, valoisaan ja jännittävään keskiaikaan vuoden 1517 Turkuun.

Keskiaikaisten markkinoiden suuri ulkoilmanäytelmä esitetään jokaisena markkinapäivänä 29.6.‒2.7.2017. Näytelmän ovat ohjanneet ja käsikirjoittaneet Emmi Louhivuori ja Kauno Takarautio. Markkinanäytelmä toteutetaan 85 harrastajanäyttelijän voimin.