Keskiaikaiset markkinat hakee harrastajanäyttelijöitä

Oletko kiinnostunut näyttelemisestä, keskiajasta, uusista kokemuksista ja mukaansatempaavasta tekemisestä kevään ja kesän aikana? Turun Suurtorin keskiaika ry hakee harrastajanäyttelijöitä Keskiaikaisilla markkinoilla 28.6.–1.7.2018 esitettävään ulkoilmanäytelmään.

Keskiaika ja markkinanäytelmä ovat vuosien saatossa saaneet mukaansa useita innokkaita konkariharrastajia, jotka tulevat mukaan aina kesä toisensa jälkeen. Viime vuonna markkinoilla nähtiin yli 80 näyttelijän ryhmä! Vuosien varrella keskiaikaista markkinatunnelmaa loihtimassa onkin ollut sankka joukko kaikenikäisiä ihmisiä.

Kuka voi hakea?

Hakijoilta ei vaadita etukäteen keskiaikaharrastaneisuutta tai aiempaa kokemusta näyttelijäntyöstä. Reippaus, rohkeus, iloinen ja positiivinen asenne sekä kyky työskennellä suuressakin ryhmässä ovat sen sijaan tärkeitä. Keskiaikaisten markkinoiden näytelmän taiteellinen työryhmä koostuu teatterialan ammattilaisista, joten näyttelijöille on luvassa varmasti mielenkiintoinen ja antoisa kesä näytelmän parissa. Markkinanäytelmän käsikirjoittaa FT Tom Linkinen. Näytelmän ohjaaja valitaan viikolla 11.

Miten näyttelijäksi haetaan?

Täytä hakulomake ja kirjoita yksi A4-sivun pituinen kuvaus itsestäsi. Hakuaika päättyy tiistaina 20.3.2018, johon mennessä hakemusten tulee olla Turun Suurtorin keskiaika ry:llä. Mukaan valituille annetaan huhtikuun alussa tarkempia ohjeita. Harjoituksia on muutamana iltana viikossa huhti-kesäkuussa.

Lataa näyttelijähakulomake tästä.

Millainen näytelmä tehdään?

Keskiaikaisilla markkinoilla esitetään keskiajan tapahtumia ja turkulaisten ihmisten elämää valottava ulkoilmanäytelmä kaikkina tapahtumapäivinä. Näytelmä koostuu useista näytelmäkohtauksista Vanhalla Suurtorilla sekä Kivisauna-näyttämöllä Brinkkalan sisäpihalla. Lisäksi improvisaatioteatterin keinoin toteutetut kohtaukset yleisön joukossa luovat vaikutelmaa keskiajan torielämästä ja keskiaikaisesta Turusta.

Kaikki näytelmän kohtaukset toimivat itsenäisinä kokonaisuuksinaan, mutta ne nivoutuvat yhteen yhtenäisen teeman kautta. Keskiaikainen Turku oli kansainvälinen ja vilkas kauppakaupunki, ja markkinoilla kohtaavatkin eri säädyt, kielet, kulttuurit ja ikäluokat. Teatteriesitys tarjoaakin yleisölle katsauksen keskiajan elämään ja tapahtumiin viihdyttävällä ja mielenkiintoisella tavalla.

 

Lisätietoja:

Sami Skantsi
Projektityöntekijä

puh. 040 132 9994
sami@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi