Maistiaisia Keskiajan Turusta – luentosarja tarjoaa tutustumisretken kiinnostavalle keskiajalle

Keskiajan Turku -tapahtuma johdattaa kävijät ainutlaatuiselle aikamatkalle vuoteen 1400 neljänä päivänä 28.6.‒1.7.2018. Hauskaa, jännittävää ja yllättävää keskiaikaa vietetään Vanhalla Suurtorilla, Turun tuomiokirkossa, Turun linnassa, Aboa Vetus & Ars Nova -museossa ja Rohan Tallien hevosturnajaisissa Tuomiokirkontorilla. Tänä keväänä Keskiajan Turusta nautitaan maistiaisia mielenkiintoisilla luennoilla.

Turun Historiallinen Yhdistys, Turun tuomiokirkkoseurakunta sekä Turun Suurtorin keskiaika ry järjestävät huhti-toukokuussa kolme luentoa, joilla tutustutaan keskiajan arkeen ja juhlaan, aisteihin ja tunteisiin sekä elämänmenoon vuoden 1400 Turussa. Luennoitsijoina toimivat FT Marika Räsänen ja FM Ilari Aalto.

 

Ma 16.4. FT Marika Räsänen: Arkea ja juhlaa myöhäiskeskiajan Euroopassa
Ke 25.4. FM Ilari Aalto: Turku vuonna 1400
Pe 4.5. FT Marika Räsänen: Näkökulmia aistien ja tunteiden kulttuurihistoriaan

 

Luennot alkavat aina klo 17.00. Luennoista ensimmäinen ja kolmas pidetään Turun tuomiokirkkoseurakunnan juhlasalissa ja toinen kokoussalissa. Molemmat tilat sijaitsevat osoitteessa Eerikinkatu 3, 20100 Turku. Luennon kesto on yksi tunti. Luennoille on vapaa pääsy eikä niihin tarvitse ilmoittautua erikseen.

Keskiajan Turku -tapahtumakokonaisuuden järjestävät Turun Suurtorin keskiaika ry / Keskiaikaiset markkinat, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä / Keskiajan Turku Tuomiokirkossa, Turun museokeskus / Turun linna – keskiaikaa kaiken aikaa, Aboa Vetus & Ars Nova / Keskiajan Turku Aboa Vetus & Ars Novassa sekä Rohan Tallit / Hevosturnajaiset.