Koe Keskiaikaiset markkinat uudella tavalla – tapahtuman talkoohaku on avattu!

Kiinnostaako sinua talkootyö ainutlaatuisessa keskiaikatapahtumassa? Oletko aina halunnut kurkistaa suurtapahtuman kulisseihin? Haluatko kenties työkokemusta tapahtumissa työskentelemisestä? Turun Suurtorin keskiaika ry etsii talkootyöntekijöitä Keskiaikaisille markkinoille 28.6.‒1.7.2018. Tarjolla on monenlaista mukavaa tekemistä hyvällä porukalla ja rennolla meiningillä.

 

Olet sitten kätevä käsistäsi tai innokas asiakaspalvelija, tapahtumassa riittää kiinnostavaa tekemistä. Talkoolaiset työskentelevät erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä, tarpeiston, rekvisiitan ja puvustuksen parissa, henkilökuntaruokailun ja puhtaanapidon askareissa sekä tapahtuman kannalta muissa oleellisissa tehtävissä. Kaikkiin tehtäviin saat perehdytyksen Keskiaikaisten markkinoiden henkilökunnalta, joten talkootyö ei edellytä aikaisempaa kokemusta tapahtumissa työskentelemisestä. Hakijoilta edellytämme ainoastaan reipasta mieltä ja innokasta asennetta!

 

”Talkootyössä Keskiaikaisilla markkinoilla on päässyt osaksi mukavaa porukkaa, joka tekee vaikuttavaa ja ihmisten arvostamaa tapahtumaa. Kaupan päälle tulee vielä aina uusia ystäviä.”
Mika, talkoolainen 2017

”Keskiaikaisilla markkinoilla mielestäni ehdottomasti parasta on mahtava ja ainutlaatuinen porukka, jonka kanssa on ilo tehdä hommia. Talkootyöläisenä pääsee myös hyvin näkemään, mitä suurten tapahtumien tekeminen on konkretiassa. Visuaalisena ihmisenä arvostan suuresti sitä, miten jokainen yksityiskohta markkinoilla on mietitty keskiaikaiseen tunnelmaan sopivaksi. Markkinoiden loputtua paluu nykyaikaan voi tuottaa hankaluuksia, mutta siihen helpotusta tuo ajatus, että aikakone Turun keskiaikaan on taas seuraavana kesänä olemassa Vanhalla Suurtorilla. ”
Satu, talkoolainen 2017

 

Talkootyöntekijöille tarjotaan ruokailu tapahtumassa, työssä käytettävä Keskiaikaisten markkinoiden t-paita sekä todistus talkootyöhön osallistumisesta. Lisäksi talkootyöntekijät saavat kutsun huhti-toukokuussa järjestettäville mielenkiintoisille luennoille ja opastetulle museokierrokselle sekä tapahtuman päätteeksi järjestettävään kiitosjuhlaan.

 

Täytä sähköinen talkoohakulomake täällä.

 

Talkootyötehtävät Keskiaikaisilla markkinoilla

 

Asiakaspalvelu

Talkootyöntekijät työskentelevät asiakaspalvelutehtävissä tapahtuman Infopisteessä ja Lasten puhdepihalla. Infopisteestä markkinakävijät saavat opastusta ja neuvontaa. Lisäksi Infossa on myynnissä Keskiaikaisten markkinoiden nimikkotuotteita. Lasten puhdepihalla talkoolaiset huolehtivat lasten pelivälineistä, leikittävät lapsia sekä avustavat alueen muissa tehtävissä. Asiakaspalvelutehtävissä työskentelevät käyttävät Keskiaikaisten markkinoiden asiakaspalvelupukua.

 

Tarpeisto ja lavastus

Tarpeisto- ja lavastustiimi huolehtii monenlaisista juoksevista asioista tapahtuman aikana. Tehtäviin kuuluvat muun muassa näytelmärekvisiitasta huolehtiminen, esitetelineiden täydentäminen, markkinanäytelmän taukotilan huoltotehtävät sekä pienet lavastukseen liittyvät työt.

 

Puvustus

Keskiaikaisten markkinoiden puvustamolla työskentelevät talkoolaiset huolehtivat, että markkinanäytelmän pukuvaihdot sujuvat vaivattomasti sekä korjaavat ja pesevät pukuja tarvittaessa tapahtuman aikana.

 

Henkilökuntaruokailu

Tapahtuman henkilökuntaruokailussa työskentelevät talkootyöntekijät vastaavat ruoan jakamisesta, kahvin keittämisestä sekä tilan siisteyteen liittyvistä tehtävistä.

 

Puhtaanapito

Puhtaanapitotiimi vastaa tapahtuma-alueen siisteydestä Keskiaikaisten markkinoiden aikana.

 

Pystytys ja purku

Keskiaikaiset markkinat eivät rakennu Turun Vanhalle Suurtorille yhdessä yössä. Tapahtuman suuret lavasteet rakennetaan jo muutama viikko ennen tapahtumaa, mutta markkinaviikolla talkootyöntekijöille on tarvetta pienempien lavaste-elementtien ja rekvisiitan pystyttämisessä. Vastaavasti markkinatorin rekvisiitta puretaan tapahtuman jälkeen odottamaan taas ensi vuotta.

 

Lisätietoja:

Sami Skantsi
Projektityöntekijä

puh. 040 132 9994
sami@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi