Tanner tömisee ja soitto soi!

 

Keskiaikaisilla markkinoilla 28.6.‒1.7.2018 on tarjolla laaja kattaus monenlaista keskiaikaista musiikkia tunnelmallisista esityksistä riehakkaaseen markkinameininkiin. Soittoniekat, musikantit ja laulunlurittelijat Teinin oluttuvalla, Saunatuvalla ja Jokirannan esiintymispisteessä johdattavat kävijät ainutlaatuiselle matkalle keskiaikaisten sävelten pyörteisiin.

 

Keskiaikaisten markkinoiden päiväohjelman musiikkiesiintyjät ovat Räikkä, Pukinsarven Tröötöttäjät, Härkätien Leikarit, Muskotti, Tuhkatarha, Lauluyhtye Raiku, Mielikki ja Terhikki, Satu Lankinen sekä Inkeri Pohjantytär.

 

Tapahtuman musiikkipainotteinen iltaohjelma julkaistaan kesäkuun alussa.

 

Räikkä

 

Laulu- ja soitinyhtye Räikkä esittää keskiaikaista maallista musiikkia aikakauteen sopivilla soittimilla ja huumorilla höystettynä. Tärkeä osa Räikän identiteettiä on riehakas lavaesiintyminen, josta Keskiaikaisilla markkinoilla on saatu nauttia jo vuodesta 2004 asti.

 

Yhtyeen kotisivut

 


Pukinsarven Tröötöttäjät

 

Legendaarinen trööt ’n’ roll -yhtye Pukinsarven Tröötöttäjät on löytänyt uudelleen muinaisten suomalaisten paimenten omaperäisen laulu- ja soittotyylin. Yhtyeen musiikki yhdistää traditionaalisen suomalais-ugrilaisen lauluperinteen, alkuperäiset soittimet ja omaa luokkaansa olevan esiintymisen.

 

Yhtyeen kotisivut

 


Härkätien Leikarit

 

 

Härkätien Leikarit on keskiaikaista markkinamusiikkia soittava yhtye, jonka ohjelmistosta löytyy musiikkia eri puolilta Eurooppaa. Härkätien Leikarit vie kuulijan musiikkimatkalle Härkätieltä Flanderin ja Ranskan kautta Espanjaan ja Italiaan. Tänä vuonna Härkätien Leikarit esiintyvät Turussa kahden jonglöörin voimin!

 

Yhtyeen kotisivut

 


Muskotti

 

 

Vanhan musiikin harrastajien yhtye Muskotti soittaa musiikkia alkaen keskiajalta ulottuen barokin kiemuroihin. Yhtyeeseen kuuluu seitsemän soittoniekkaa, joiden näppärissä näpeissä kuulijoilleen iloa tuottavat erilaiset nokkahuilut, rebec, fidel ja kitara. Herkemmin sävyin soivat luuttu ja harppu kehärummun ja muiden lyömäsoittimien tahtiin.

 

Yhtyeen kotisivut

 


Tuhkatarha

 

 

Tuhkatarha on Ella Isotalon ja Antti Raskin muodostama duo, jonka ohjelmisto koostuu keskiaikaisista balladeista. Hilpeä meno on taattu, kun porukkaa lakoaa kuin Shakespearen tragedioissa.

 


Lauluyhtye Raiku

 

 

Lauluyhtye Raiku laulaa kansanlauluja ympäri maailmaa. Keskiaikaisille markkinoille ryhmä tuo kattauksen pohjoismaisia ja itäeurooppalaisia naisten ja tyttöjen lauluja, iättömiä ja ajattomia.

 


Mielikki ja Terhikki

 

Onko sinulla naimavaivoja, syyhyä, märkärupea tai muuta kutinaa? Mielikki ja Terhikki laulavat ja loitsivat vaivat vähintäänkin esiin. Ohjelmistossa on vahvoja luuloja ja puolitotuuksia miehistä ja miehisyydestä, elämänohjeita joita ei välttämättä kannata noudattaa sekä ripaus rakkautta ja petetyn naisen raivoa.

 


Satu Lankinen

 

 

Satu Lankinen on perehtynyt vanhaan arkaaiseen suomalaiseen, karjalaiseen sekä inkeriläiseen musiikkiperinteeseen. Vanhoista kantele- ja jouhikkosävelmistä, paimensoitoista, runolauluista sekä balladeista koostuva ohjelma johdattelee kuulijansa menneeseen maailmaan.

 


Inkeri Pohjantytär

 

Inkeri Pohjantytär tunnelmoi kanteleella keskiaikaisten sävelten parissa.