Iltaisin kuuluu ja näkyy kummia! – Keskiaikaisten markkinoiden iltaohjelma tarjoaa uusia näkökulmia keskiaikaan

Keskiaikaisilla markkinoilla Turun Vanha Suurtori täyttyy jälleen markkinahulinasta neljänä päivänä 28.6.‒1.7.2018. Tapahtuman aihepiiriä vapaammin tulkitseva iltaohjelma tarjoaa uusia näkökulmia keskiaikaan. Iltaohjelmassa nähdään tänä vuonna musiikin ja tanssin lisäksi uutuutena keskiajan henkeen sopivia animaatioelokuvia.

 

Torstaina 28.6. klo 20.00 Bar Ö:ssä järjestetään Turku Animated Film Festivalin animaatioelokuvanäytös. Keskiaikaa omalla oudolla tavallaan lähestyvät animaatiot tarjoavat yllättävän ja uudenlaisen katsauksen aikakauteen. Näytös on esimakua Turun Manillassa 29.8.‒2.9.2018 järjestettävästä Turku Animated Film Festival -tapahtumasta.

 

Perjantaina 29.6. tapahtuman iltaohjelma jakautuu Ravintola Teinin pihalle ja Bar Kukaan. Teinin pihalla klo 21.00 alkaen Keskiaikaisten markkinoiden yhtyeet jammailevat ja tanssittavat Turun keskiaikaseura Unikankareen tanssijoita. Bar Kukassa taas tutustutaan koruttomaan indie-folkkiin, kun lavalle nousee klo 21.00 turkulainen Mummin Kullat. Yhtyeen surkuhupaisat sanoitukset taipuvat niin räävittömiin ralleihin kuin riipaisevan koskettaviin laulelmiinkin.

 

Lauantaina 30.6. järjestettävässä TeiniFolkissa nautitaan kiinnostavasta valikoimasta uutta ja hiukan vanhempaa kansanmusiikkia. Keskiaikaisten markkinoiden perinteikkäässä iltatapahtumassa Ravintola Teinin sisäpihan lavalla esiintyvät klo 21.00 alkaen Mielikki ja Terhikki, Antti Alanko ja Säkene.

 

Mielikki ja Terhikki tarjoavat vahvoja luuloja ja puolitotuuksia miehistä ja miehisyydestä, elämänohjeita joita ei välttämättä kannata noudattaa sekä ripauksen rakkautta ja petetyn naisen raivoa. Marja-Riitta Topcun ja Merja Hytinmäen duo esiintyy Vanhalla Suurtorilla myös lauantaina ja sunnuntaina päiväsaikaan hiukan rauhallisemman ohjelmiston voimin. Illan toinen esiintyjä, Antti Alanko, on turkulainen kitaristi, joka soittaa 3–20-kielisiä soittimiaan slide-putkella ja näppäillen. Hämärtyvässä kesäillassa on luvassa avoimia virityksiä, nauhalooppeja ja runsaasti kaikua – eli hypnoottis-meditatiivista olotilamusiikkia. Illan päättää folk-pop-yhtye Säkene, joka sytyttää vanhat kalevalaiset runot ja uudemmat kansanlaulun helmet nostattaen lemmenliekit ja palavan rakkauden.

 

Keskiaikaisten markkinoiden iltaohjelma Facebookissa

 

TAFF x Keskiaikaiset markkinat Bar Ö:ssä 28.6.2018

Mummin Kullat keskiajalla Bar Kukassa 29.6.2018

Keskiaikaiset jamit Ravintola Teinin pihalla 29.6.2018

TeiniFolk Ravintola Teinin pihalla 30.6.2018