Varsinais-Suomen Viro-keskus ry mukana Keskiaikaisilla markkinoilla

 

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry on tänä vuonna näkyvästi mukana Keskiaikaisten markkinoiden ohjelmassa torstaina 28.6. ja perjantaina 29.6.2018. Luvassa on keskiaikaista tanssia ja nukketeatteria, muskari lapsille sekä viljandilaista pukuloistoa keskiaikaisissa muotinäytöksissä.

Tutustu keskiaikaisiin tansseihin

Torstaina ja perjantaina klo 13.30 Brinkkalan talon Vihreä sali täyttyy keskiaikaisen tanssin huumasta. Yleisö pääsee ihastelemaan tanssin pyörteitä ja opettelemaan työpajoissa keskiaikaisten tanssien askelia. Torstaina tanssiohjelmasta vastaa Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:n tanssijat ja perjantaina heidän viljandilaiset vieraansa Bonifatiuksen killasta.

 

Bonifatiuksen kilta on vuonna 2009 perustettu erilaisista käsityöpajoista koostuva kilta. Viron keskiosassa sijaitsevassa Viljandin hansakaupungissa toimivasta killasta saapuu Keskiaikaisille markkinoille yhdeksän tanssijan harrastajaryhmä. Viljandilaiset tanssijat esiintyvät myös Ravintola Teinin pihalla perjantaina klo 21.00 alkavissa Keskiaikaisissa jameissa. Lisäksi ryhmä osallistuu Vanhan Raatihuoneen salissa perjantaina klo 13.00 ja 14.30 järjestettäviin keskiaikaisiin muotinäytöksiin Ülle Priksin ja Monika Pillin tekemillä puvuilla. Saattaa olla, että kullankimalteiset, keskieurooppalaista tyyliä edustavat, puvut huomataan myös markkinayleisön joukossa pitkin päivää.

 

Nukketeatteria lapsille ja lapsenmielisille

Kolme pientä porsasta seikkailevat torstaina ja perjantaina klo 15.30 Keskiaikaisilla markkinoilla! Brinkkalan talon Vihreässä salissa tuttu tarina herää eloon: porsaat päättävät ryhtyä rakentamaan taloja, jokainen omalla tyylillään. Mutta lähistöllä kuljeskelee myös harmaa susihukka… Tene Ruubelin nukketeatteriesitys sopii myös kaikkein pienimmille katsojille. Jännitystä riittää, mutta onneksi susihukkakin osoittautuu pohjimmiltaan melko kiltiksi.

 

Tene Ruubel on Virossa tunnettu niin elokuvarooleistaan kuin teatterilavoiltakin. Nukketeatteria hän on tehnyt päätoimisesti seitsemän vuotta. Esitys kolmesta porsaasta sai ensi-iltansa Turussa toukokuussa. Tene Ruubelin nukketeatterikiertueen järjestelyissä on mukana myös Varsinais-Suomen Viro-keskus ry, joka juhlistaa näin myös lastenkulttuurin avulla Viron satavuotisjuhlavuotta. Porsaiden seikkailuja on ihmetelty tähän mennessä Turun pääkirjastossa Kulttuurifiestalla, Runosmäen kirjastossa, TSL Häppeningissä Manillassa, Etnofestillä Varissuolla sekä Kaarinan Puntarissa.

 

Tene Ruubelin pop-up-esityksiä järjestetään lisäksi viroksi ja suomeksi Varsinais-Suomen Viro-keskuksen tiloissa Brinkkalan sisäpihalla lauantaina 30.6. ja sunnuntaina 1.7.

 

Keskiaikainen muskari lapsille ‒ lauluja, leikkejä ja tarinoita

Brinkkalan talon Vihreässä salissa torstaina ja perjantaina klo 17.30 järjestettävässä keskiaikaisessa muskarissa viihtyvät perheen pienimmät. Luvassa on lauluja, leikkejä ja tarinoita suomeksi ja viroksi. Muskarin järjestää Varsinais-Suomen Viro-keskus ry:n kesätyöntekijät.

 

Lisätiedot:

Kirsi Äyräs
Toiminnanjohtaja

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Vanha Suurtori 3
20500 Turku

toimisto@viro-keskus.fi
p. 02 250 3359
p. 040 147 5221
www.viro-keskus.fi