Keskiaikaisten markkinoiden näyttelijähaku kesälle 2019 on käynnissä

Kiinnostaako sinua näytteleminen, teatteri-ilmaisu tai roolityöskentely? Entäpä keskiaika historiallisena ajanjaksona? Tai uudet kokemukset hyvien tyyppien seurassa? Jos vastasit kyllä, olet kenties etsimämme henkilö! Turun Suurtorin keskiaika ry hakee jälleen innokkaita harrastajanäyttelijöitä Keskiaikaisilla markkinoilla 27.6.–30.6.2019 esitettävään ulkoilmanäytelmään, joka kuljettaa meidät tänä vuonna vuoteen 1399.

 

Kuka voi hakea?
Hakijoilta ei vaadita aiempaa keskiaikaharrastaneisuutta tai kokemusta näyttelijäntyöstä. Reippaus, rohkeus, heittäytymiskyky ja positiivinen asenne sekä hyvät ryhmätyötaidot ovat kuitenkin ensisijaisen tärkeitä. Keskiaikaisten markkinoiden näytelmän taiteellinen työryhmä koostuu teatterialan ammattilaisista, joten näyttelijöille on luvassa mielenkiintoinen ja antoisa kevät-kesä näytelmäproduktion parissa. Näytelmän käsikirjoittaa FT Tom Linkinen ja ohjauksesta vastaa Julia Gauffin. Ohjaajan apuna toimii Suvi Kanniainen.

 

Miten näyttelijäksi haetaan?
Täytä hakulomake ja kirjoita vapaamuotoinen kuvaus itsestäsi kuvan kera (max. 1x4A-sivu) keskiviikkoon 20.3.2019 klo 16.00 mennessä. Mukaan valitut saavat tiedon valinnasta henkilökohtaisesti huhtikuun alkuun mennessä: näyttelijöiden starttipäivä on 5. huhtikuuta, ja ensimmäiset harjoitukset pidetään 6. huhtikuuta. Ensimmäisille tapaamiskerroille on tärkeää osallistua, varaathan siis kalenteristasi näille päiville tilaa. Harjoituksia on viikoittain, muutamana iltana viikossa, huhti-kesäkuun ajan.

Lataa näyttelijähakulomake tästä.

 

Millainen näytelmä tehdään?
Keskiaikaisilla markkinoilla esitetään kaikkina tapahtumapäivinä keskiajan tapahtumia ja turkulaisten elämää valottava ulkoilmanäytelmä. Näytelmä koostuu itsenäisistä näytelmäkohtauksista Vanhalla Suurtorilla sekä Saunatupa-näyttämöllä Brinkkalan sisäpihalla. Lisäksi improvisaatioteatterin keinoin toteutetut kohtaukset yleisön joukossa luovat vaikutelmaa keskiajan torielämästä ja keskiaikaisesta Turusta.

Kaikki näytelmän kohtaukset toimivat itsenäisinä kokonaisuuksinaan, mutta ne nivoutuvat yhteen yhtenäisen teeman kautta. Keskiaikainen Turku oli kansainvälinen ja vilkas kauppakaupunki, joka piirtyy tapahtuman aikana säätyjen, kielten, kulttuurien ja ikäluokkien kohdatessa Suurtorilla. Teatteriesitys tarjoaa yleisölle läpileikkauksen keskiajan elämään viihdyttävällä ja osallistavalla tavalla.

Tsemppiä hakuun!

 

Lisätiedot:
Tiina Hartikainen
projektityöntekijä

puh. 040 132 9994
tiina@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi