Keskiaikaiset markkinat hakee näyttelijää näkövammaisen rooliin

Kiinnostaako sinua näytteleminen, teatteri-ilmaisu tai roolityöskentely? Entäpä keskiaika historiallisena ajanjaksona? Turun Suurtorin keskiaika ry hakee jälleen innokkaita harrastajanäyttelijöitä Keskiaikaisilla markkinoilla 27.6.–30.6.2019 esitettävään ulkoilmanäytelmään, joka kuljettaa meidät tänä vuonna vuoteen 1399.

 

Yleisen näyttelijähaun lisäksi tapahtumaan haetaan täsmähakuna näkövammaista, näyttelemisestä kiinnostunutta henkilöä esittämään näkövammaisen hahmon roolia. Yhdistyksen tehtävän ja tapahtuman hengen mukaisesti keskiaika kuuluu kaikille, ja haluamme kertoa menneisyydestä mahdollisimman monipuolisesti. Vuonna 2019 Keskiaikaiset markkinat tekee yhteistyötä Vammaisuuden vaiettu historia -hankkeen kanssa kertoakseen myös vammaisten elämästä keskiajalla.

 

Hakijalta ei vaadita aiempaa keskiaikaharrastaneisuutta tai kokemusta näyttelijäntyöstä. Reippaus, rohkeus, heittäytymiskyky ja positiivinen asenne sekä hyvät ryhmätyötaidot ovat kuitenkin ensisijaisen tärkeitä. Keskiaikaisten markkinoiden näytelmän taiteellinen työryhmä koostuu teatterialan ammattilaisista, joten näyttelijöille on luvassa mielenkiintoinen ja antoisa kevät-kesä näytelmäproduktion parissa. Näytelmän käsikirjoittaa FT Tom Linkinen ja ohjauksesta vastaa Julia Gauffin. Ohjaajan apuna toimii Suvi Kanniainen. Taustatietoja vammaisten elämästä keskiajalla toimittaa FT Reima Välimäki.

 

Näyttelijäksi haetaan vapaamuotoisella, noin 300-400 sanan mittaisella hakemuksella. Liitä hakemukseen seuraavat tiedot: Nimi, postiosoite, puhelin, sähköposti ja ikäsi. Alle 18-vuotiaalta edellytetään huoltajan suostumus. Kerro hakemuksessa mahdollisesta aiemmasta teatteri- ja esiintymiskokemuksesta. Hakemus on jätettävä viimeistään 31.3. sähköpostilla tiina@keskiaikaisetmarkkinat.fi.

Huom! Hakuaika on pidempi kuin markkinanäytelmän päähaussa. Kerro hakemuksessa, että hakemus kohdistuu näkövammaisen rooliin.

 

Mukaan valittu saa tiedon valinnasta henkilökohtaisesti huhtikuun alussa: näyttelijöiden starttipäivä on 5. huhtikuuta, ja ensimmäiset harjoitukset pidetään 6. huhtikuuta. Ensimmäisille tapaamiskerroille on tärkeää osallistua, varaathan siis kalenteristasi näille päiville tilaa. Harjoituksia on viikoittain, muutamana iltana viikossa, huhti-kesäkuun ajan.

 

Lisätietoja tapahtumasta ja näytelmästä:
Tiina Hartikainen
projektityöntekijä
puh. 040 132 9994
tiina@keskiaikaisetmarkkinat.fi
www.keskiaikaisetmarkkinat.fi

 

Lisätietoja Vammaisuuden vaiettu historia -hankkeesta
Reima Välimäki
reima.valimaki@utu.fi
puh. 040 507 2877
www.vammaishistoria.fi