Ohjeet markkinakävijöille

Tapahtumapaikka

Keskiaikaiset markkinat Turun Vanhalla Suurtorilla 27.‒30.6.2019 to‒pe klo 12‒20 ja la‒su klo 12‒18. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Vanha Suurtori
20500 Turku

Vanha Suurtori sijaitsee Hämeenkadun, Uudenmaankadun, Nunnankadun sekä Itäisen Rantakadun rajaamalla alueella. Etäisyys Turun kauppatorilta Vanhalle Suurtorille on alle kilometri.

Tapahtuman infopiste on Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan talon kulmauksessa. Infopisteessä myydään tapahtuman virallisia kannatustuotteita. Sieltä saat myös tarkempaa tietoa ohjelmasta, opastusta ja apua hätätilanteessa. Infopiste toimii kohtaamispaikkana vilkkaalla markkinatorilla.


Alueella kulkeminen

Suosittelemme julkisten kulkuvälineiden käyttöä, sillä Vanhan Suurtorin välittömässä läheisyydessä on vain rajoitetusti parkkipaikkoja.

Kauppatorilta lähtevät bussilinjat  2, 2A, 3, 6, 7, 7A, 9, 32, 32A, 36, 42, 50, 51, 53, 54, 55, 55A, 56, 60, 92, 93, 221, 600, 610, 612, 615, 700, 701 ja P1 pysähtyvät Vanhan Suurtorin edustalla. Bussiaikataulut löydät täältä.

Turun keskustassa parkkeeraat auton tapahtuman aikana kätevimmin keskusta-alueen parkkihalleissa:

Tapahtuma-alue on täysin suljettu liikenteeltä markkinoiden aikana. Pyöräily on kielletty, eikä alueelle pääse henkilöautolla. Tapahtuma-alueelle saapuessasi suosithan suojateitä, joilla on liikennevalot.

Kulku on esteetöntä Vanhalle Suurtorille, Jokirantaan, Porthaninpuistoon, Teinin oluttuvalle ja Vanhalle Raatihuoneelle. Brinkkalan sisäpihalla on kulkeminen haastavampaa mukulakivetyksen vuoksi.

Väentungokseen kannattaa varautua. Huomioithan, että lemmikkieläimet eivät viihdy markkinahulinassa ja väentungoksessa.


Puhtaus

Yleisön käyttöön tarkoitetut käymälät sijaitsevat Brinkkalan sisäpihalla, Brinkkalan talossa sekä Vanhalla Raatihuoneella. Inva-wc on Raatihuoneen 1. kerroksessa, johon on esteetön kulku takakautta.

Roska-astioita on eri puolilla tapahtuma-aluetta. Käytäthän niitä, jotta Suurtorin alue säilyy siistinä.


Turvallisuus

Tapahtuman ensiapupiste sijaitsee Vanhan Raatihuoneen aulassa.

Alueella on valitettavasti viime vuosina liikkunut taskuvarkaita, joten pidäthän hyvää huolta omaisuudestasi.

Noudatathan onnettomuustilanteessa järjestyksenvalvojien ja tapahtumajärjestäjän ohjeita. Mikäli huomaat epäilyttävää toimintaa, niin ilmoitathan siitä järjestyksenvalvojille.


Toimintaohje katoamistapauksessa

Keskiaikaisille markkinoille on odotettavissa jälleen valtava määrä kävijöitä. Erityisesti pienet lapset saattavat helposti eksyä huoltajistaan suuressa ja hälisevässä väkijoukossa.

Mikäli eksyt itse tai seurassasi oleva henkilö katoaa, tapaamispaikka on tapahtuman Infopiste. Mikäli kohtaat eksyneen tai eksynyttä etsivän henkilön, niin ohjaa hänet Infopisteelle.

Keskiaikaisten markkinoiden Infopiste sijaitsee Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan talon kulmassa Vanhalla Suurtorilla lähellä joulurauhanjulistusparveketta.


Ruoka ja juoma

Tapahtuma-alueella toimivat ympäri vuoden Ravintola Teini ja Gastropub Löytö sekä Kirjakahvila.

Markkinoiden aikaan keskiaikahenkistä ruokaa ja juomaa on myynnissä markkinakojuissa. Brinkkalan pihalta löydät anniskelualueen, josta saa juoman lisäksi syötävää.


Maksaminen

Kortit eivät pääsääntöisesti käy maksuvälineinä tapahtumassa. Varaa siis käteistä mukaan. Lähimmät pankkiautomaatit sijaitsevat Aninkaistenkadun ja Eerikinkadun kulmassa noin 250 metrin päässä tapahtuma-alueesta sekä Kiinanmyllynkatu 3:ssa noin 900 metrin päässä tapahtuma-alueesta.


Valokuvaaminen

Mukava, jos otat kuvia tapahtumassa ja jaat niitä sosiaalisessa mediassa! Muistathan kuitenkin toimia hyvien tapojen mukaisesti. Tapahtuman aihetunnisteet somessa ovat #keskiaikaisetmarkkinat ja #keskiajanturku.

Drone-lennokkien lennättäminen tapahtumassa on turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty.


Löytötavarat

Löytötavaroita voit tiedustella infopisteestä tapahtuman aikana. Löytötavarat säilytetään Turun Suurtorin keskiaika ry:n toimistolla kaksi viikkoa tapahtumasta, jonka jälkeen yli 20 euron arvoiset löytötavarat toimitetaan Lounais-Suomen poliisilaitokselle.


Media

Tapahtumaan on vapaa pääsy, joten median ei tarvitse erikseen akkreditoitua. Tarvittaessa lisätietoja antaa tuottaja Suvi Kotilainen: suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi, p. 040 132 9992.


Pukeutuminen

Mikäpä onkaan hauskempaa kuin saapua tapahtumaan tyyliin sopivasti pukeutuneena. Ethän kuitenkaan käytä kasvot peittäviä päähineitä, kiitos!


Muut tapahtumat

Samaan aikaan Keskiaikaisten markkinoiden kanssa järjestetään Turun keskustassa ja Aurajoen varrella monia muitakin tapahtumia. Nämä tapahtumat ovat eri tapahtumajärjestäjän tuotantoja, eivätkä ne ole samaa tapahtumakokonaisuutta Keskiaikaisten markkinoiden kanssa.