Ohjeet markkinakävijöille

Tapahtumapaikka

Keskiaikaiset markkinat Turun Vanhalla Suurtorilla ja alueen sisäpihoilla 30.6.–3.7.2022 to‒la klo 12‒21 ja su klo 12‒20. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Vanha Suurtori
20500 Turku

Vanha Suurtori sijaitsee Hämeenkadun, Uudenmaankadun, Nunnankadun sekä Itäisen Rantakadun rajaamalla alueella. Etäisyys Turun kauppatorilta Vanhalle Suurtorille on alle kilometri.

Tapahtuman infopiste on Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan talon kulmauksessa. Infopisteessä myydään tapahtuman virallisia kannatustuotteita. Sieltä saat myös tarkempaa tietoa ohjelmasta, opastusta ja apua hätätilanteessa.


Alueella kulkeminen

Suosittelemme julkisten kulkuvälineiden käyttöä, sillä Vanhan Suurtorin välittömässä läheisyydessä on vain rajoitetusti parkkipaikkoja.

Bussilinjat  2, 2A, 3, 6, 7, 7A, 9, 32, 32A, 36, 42, 50, 51, 53, 54, 55, 55A, 56, 60, 92, 93, 221, 600, 610, 612, 615, 700, 701 ja P1 pysähtyvät Vanhan Suurtorin edustalla. Bussiaikataulut löydät täältä.

Turun keskustassa parkkeeraat auton tapahtuman aikana kätevimmin keskusta-alueen parkkihalleissa:

Tapahtuma-alue on kokonaan suljettu liikenteeltä markkinoiden aikana. Pyöräily on kielletty eikä alueelle pääse autolla.

Vanhan Suurtorin, Porthaninpuiston, Itäisen Rantakadun sekä Brinkkalan ja Teinin sisäpihan välillä on mahdollista liikkua vapaasti. Kannattaa varautua myös siihen, että paikalla on paljon ihmisiä.

Kulku on esteetöntä Vanhalla Suurtorilla ja Teinin sisäpihalle, mutta Brinkkalan sisäpihalla kulkeminen on haastavampaa mukulakivetyksen vuoksi.


Turvallisuus

Kävijöidemme turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, ja haluamme varmistaa, että jokaisella kävijällä on mahdollisuus mukavaan ja turvalliseen vierailuun Keskiaikaisilla markkinoilla. Tapahtumassa kiinnitetään erityistä huomiota siisteyteen ja hygieniaan säännöllisellä siivouksella. Tapahtuman järjestäjät seuraavat viranomaisten ohjeita, ja päivittävät omia ohjeistuksiaan niiden mukaan.

Ensiapupiste sijaitsee Vanhan Suurtorin ja Itäisen rantakadun kulmassa ravintola Pinellan vieressä.

Noudatathan onnettomuustilanteessa järjestyksenvalvojien ja tapahtumajärjestäjän ohjeita. Mikäli huomaat epäilyttävää toimintaa, niin ilmoitathan siitä järjestyksenvalvojille.

Muistathan, että väkijoukossa on aina syytä pitää huoli omaisuudestaan.


Kuinka toimia, jos eksyt

Keskiaikaisten markkinoiden odotetaan jälleen houkuttelevan valtavan määrän kävijöitä. Erityisesti pienet lapset voivat helposti eksyä suureen ja vilkkaaseen väkijoukkoon.

Jos eksyt tai joku seurastasi katoaa, tapahtuman infopiste toimii tapaamispaikkana. Jos kohtaat jonkun, joka on eksyksissä tai etsii jotakuta, ohjaa henkilö infopisteeseen.

Keskiaikaisten markkinoiden infopiste sijaitsee Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan talon kulmassa Vanhalla Suurtorilla lähellä joulurauhan julistusparveketta.


Puhtaus

Yleisön käyttöön tarkoitetut käymälät sijaitsevat Brinkkalan sisäpihaa rajaavassa matalassa sivurakennuksessa. Lisäksi Vanhan Suurtorin puolella on  Teinin sisäpihan yleisön käytössä ovat ravintola Teinin ja Löydön wc:t. Brinkkalan pihan käytössä oleva inva-wc sijaitsee Vanhan Raatihuoneen 1. kerroksessa, johon on esteetön kulku takakautta. Myös ravintola Teinissä on esteetön wc.

Roska-astioita on eri puolilla tapahtuma-aluetta. Käytäthän niitä, jotta tapahtuma-alue säilyy siistinä.


Ruoka ja juoma

Tapahtuma-alueella toimivat ympäri vuoden Ravintola Teini ja Gastropub Löytö sekä Kirjakahvila. Kirjakahvilan anniskeluterassi on Brinkkalan sisäpihalla ja ravintola Teinin ja Löydön Teinin sisäpihalla. Molemmista saa juoman lisäksi syötävää. Porthaninpuistossa on lisäksi ravintola Pinella.

Markkinatorilla myydään tapahtuman aikana keskiajan henkisiä ​​ruokia ja juomia.


Maksaminen

Lähimmät pankkiautomaatit sijaitsevat Aninkaistenkadun ja Eerikinkadun kulmassa noin 250 metrin päässä tapahtuma-alueesta sekä Nordean konttorin edessä Kauppiaskatu 9 B:ssä noin 650 metrin päässä tapahtuma-alueesta. Tapahtuman infopisteessä voi maksaa kortilla.


Valokuvaaminen

Mukavaa, jos otat kuvia tapahtumassa ja jaat niitä sosiaalisessa mediassa! Muistathan kuitenkin toimia hyvien tapojen mukaisesti. Tapahtuman aihetunnisteet somessa ovat #keskiaikaisetmarkkinat ja #keskiajanturku.

Drone-lennokkien lennättäminen tapahtumassa on turvallisuussyistä ehdottomasti kielletty.


Löytötavarat

Löytötavaroita voit tiedustella infopisteestä tapahtuman aikana. Löytötavarat säilytetään Turun Suurtorin keskiaika ry:n toimistolla kaksi viikkoa tapahtumasta, jonka jälkeen yli 20 euron arvoiset löytötavarat toimitetaan Lounais-Suomen poliisilaitokselle.


Media

Tapahtumaan on vapaa pääsy, joten median ei tarvitse erikseen akkreditoitua. Tarvittaessa lisätietoja antaa tuottaja Suvi Kotilainen: suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi, p. 040 132 9992.


Pukeutuminen

Mikäpä onkaan hauskempaa kuin saapua tapahtumaan tyyliin sopivasti pukeutuneena? Aika siis kaivaa keskiaikapuku esiin!