Turun Suurtorin keskiaika ry

Turun Suurtorin keskiaika ry

Turun Suurtorin keskiaika ry on vuonna 2010 perustettu yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon yhdistys, joka pyrkii edistämään keskiajan historian, arkeologian, muinaistekniikan ja käsityötaitojen tuntemusta ja harrastusta. Turun Suurtorin keskiaika ry:n jäsenet ovat Aboa Vetus & Ars Nova -museo, Turun historiallinen yhdistys ry, Muinaistaitoyhdistys Ukonvakka ry, Wanha Cehno ry, WarusSeppäin kilta ry, Turun Keskiaikaseura Unikankare ry, Varsinais-Suomen esittävän taiteen yhdistys ry sekä Turun kulttuuritapahtumien tuki ry.


Aboa Vetus & Ars Nova

Aboa Vetus & Ars Nova on turkulainen historian ja nykytaiteen museo. Aboa Vetuksessa sijaitsevat talojen ja kujien esiin kaivetut rauniot ovat pääosin keskiajalta. Niiden lomassa kulkeva perusnäyttely painottuu 1400-lukuun ja kertoo kaupungin elämästä vuosisatoja sitten. Ars Nova tuo nykytaiteen lähelle oman kokoelman ja vaihtuvien näyttelyiden kautta.

www.aboavetusarsnova.fi


Turun historiallinen yhdistys ry

Turun historiallinen yhdistys ry tuo yhteen historian tutkijat, opettajat, opiskelijat ja harrastajat. Se edistää historiantutkimusta ja historiatieteellistä harrastusta sekä ylläpitää yhteyttä alan tutkijoiden ja suuren yleisön välillä. Toimintaan kuuluu matkoja, retkiä, esitelmiä, luentosarjoja ja ennen kaikkea julkaisutoimintaa. Viimeisin julkaistu teos on aikamatka turkulaisten naisten elämään keskiajalta tähän päivään asti.

www.thy.fi


Muinaistaitoyhdistys Ukonvakka ry

Muinaistaitoyhdistys Ukonvakka ry on vuonna 2005 perustettu turkulainen yhdistys. Ukonvakan jäsenet ovat käsi- ja taideteollisuusalan ammattilaisia ja heitä kaikkia yhdistää kiinnostus muinaisuuteen, keskiaikaan ja perinteiseen käsityöhön.

Ukonvakan tavoitteena on ylläpitää, elvyttää ja tuoda esille muinaisia ja perinteisiä taitoja. Ukonvakkalaiset ovat erikoistuneet muinaistekniikoihin, joilla toteutetaan uudennoksia arkeologisista löydöistä ja tutkitaan niiden tekotapoja. Sen lisäksi muinaisuutta hyödynnetään ideoina ja inspiraatioina uusiin tuotteisiin ja taiteeseen.

www.ukonvakka.blogspot.fi


Wanha Cehno ry

Pelimanniyhdistys Wanha Cehno ry pyrkii edistämään kansanmusiikin harrastusta Turun seudulla. Toimintamuotoina on lähinnä kansanmusiikkia harrastavien yhtyeiden toiminnan tukeminen järjestämällä esiintymismahdollisuuksia. Yhdistyksen tukema Comissatores Aboenses -ryhmä, joka esittää keskiaikaisia sävelmiä kansanmusiikin keinoin, on osallistunut aktiivisesti Turun Keskiaikaisille markkinoille vuodesta 1998 alkaen ja esiintynyt lukuisia kertoja muissa tilaisuuksissa mm. Turun Linnassa.


WarusSeppäin kilta ry

WarusSeppäin Kilta ry on turkulainen keskiaikaisten aseiden ja varusteiden valmistamiseen keskittynyt ryhmä. Toimintaan kuuluu myös asetaitojen harjoittaminen ja historian elävöitys.

www.warussepat.fi


Turun Keskiaikaseura Unikankare ry

Turun keskiaikaseura Unikankare ry on Turussa toimiva kansainvälisen keskiaikaseuran, Society for Creative Anachronismin (SCA), eli luovan epäaikaisuuden seuran, alajaos. Unikankare on keskittynyt tutkimaan ja elävöittämään eurooppalaisia kulttuureita aikaväliltä noin 600-1600 jKr.

www.turunkeskiaikaseura.org


Varsinais-Suomen esittävän taiteen yhdistys ry

Varsinais-Suomen esittävän taiteen yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää esittävän taiteen harrastusta Varsinais-Suomessa, edistää kansalaisten omaehtoista kulttuuriharrastusta sekä uudistaa ja kehittää kansalaisten kulttuurikäsitystä. Yhdistys toimii erilaisia taidemuotoja edustavien harrastajaryhmien taustayhdistyksenä. Tällä hetkellä yhdistyksen yhteydessä toimii neljä musiikkiryhmää (Räikkä, Vapaat radikaalit, Sointu-Siskot ja Äimän käet) ja yksi tanssiryhmä (Elysium).


Turun kulttuuritapahtumien tuki ry

Turun kulttuuritapahtumien tuki ry:n tarkoituksena on ylläpitää, tukea ja edistää rekisteröityjen yhdistysten mahdollisuuksia järjestää kulttuuritapahtumia Turussa ja sen lähiseudulla. Yhdistys organisoi kesällä 2010 Keskiaikaisten markkinoiden Turnajaispihan ohjelmiston sekä musiikkiesitykset.


Lisätietoja

Reima Välimäki
Puheenjohtaja
reima.valimaki@utu.fi

Suvi Kotilainen
Tuottaja-toiminnanjohtaja
suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi
p. 040 132 9992