Kilpailua koskevat kysymykset

1. Mitä tarkoittaa kilpailuohjelman kohta ”Infomökki täytyy olla toteutettavissa kohtuullisilla kustannuksilla”?

Infomökin suunnittelukilpailussa kohtuulliset kustannukset tarkoittavat noin 5 000 – 10 000 euron toteutuskustannuksia. Infon lopullinen rakennusbudjetti määräytyy hankkeen jatkorahoituksen perusteella.

 

2. Mitä tarkalleen ottaen tarkoittaa kilpailuohjelman kohta ”Eri osien kiinnityksessä ei voi käyttää ruuveja tai muuta kokoamismenetelmää, joka rikkoo puun pintaa.” Tarkoittaako tämä, että infomökissä ei saa käyttää ollenkaan metallisia liitososia kiinnittämään eri puuelementtejä yhteen. Miten määritellään puun pinnan rikkoutuminen? Pitääkö eri osien liitoksien olla puuliitoksia? Ovatko esimerkiksi metalliset  saranat kiellettyjä Kilpailuohjelmassa mainitaan myös, että ”Elementeissä tulee olla kantokahvat”. Onko siis niin, ettei myöskään kantokahvoissa saa käyttää ruuveja?

Tällä tarkoitetaan sitä, että valmiin Infomökin kasausvaiheessa ei käytetä esimerkiksi ruuveja tai nauloja. Infomökki kasataan ja puretaan kahdesti vuodessa. Elementeissä itsessään voi olla esimerkiksi ruuvikiinnityksellä kiinnitettyjä osia, kuten kantokahvat. Metalliset saranat eivät ole kiellettyjä eikä pysyviksi tarkoitettujen liitosten tarvitse olla puuliitoksia.

 

3. Kilpailuohjelmassa mainitaan, että infomökin osia tulisi voida kuljettaa pakettiautolla. Minkä kokoisesta pakettiautosta on kyse? Esim B- tai C-korteilla ajettavissa pakettiautoissa on huomattava kokoero. Onko muita kuljetusmahdollisuuksia kuin pakettiauto?

Infomökin osia tulee voida kuljettaa B-ajokortilla ajettavalla pakettiautolla.