Työnäytösalue

Porthaninpuistossa, Työnäytösalueella, käsityöläiset esittelevät keskiaikaisia menetelmiään. Voit seurata vierestä, miten perinteisistä materiaaleista syntyvät niin korut, puukot, lautanauhat kuin juomasarvetkin. Mestarit vastaavat mielellään uteliaiden kysymyksiin. Jos viehätyt jostakin tuotteesta, niin ei hätää. Useimmat niistä ovat myös kaupan.

Työnäytösalue tarjoaa myös mahdollisuuden kurkistaa keskiajan arkeen. Suurin osa käyttöesineistä ja muista tarvikkeista valmistettiin tuolloin itse. Jokapäiväisten hyödykkeiden, kuten langan, verkkojen ja sahdin lisäksi nähtävillä on myös mitä hienoimpia koruja, riipuksia ja käätyjä. Huhu kertoo, että kauppiaat Itämeren etelärannoilta suunnittelevat matkaa Turkuun tuodakseen kotimaidensa tuotteet ihmeteltäviksi.

Tarkemmat tiedot vuoden 2019 Työnäytösalueen toimijoista löytyvät täältä. Seikkaperäisemmin alueen toimijat ovat esiteltynä Työnäytösalueen käsityöläiset -esitevihkossa, jonka voi ostaa paperisena versiona tapahtuman aikaan Infopisteestä.

 

Työnäytösalue 2022