Keskiaikaiset markkinat hakee harrastajanäyttelijöitä kesän ulkoilmaproduktioon

Turun Suurtorin keskiaika ry hakee esiintyjiä kesän 2022 harrastajanäytelmäproduktioon. Näytelmässä on tarjolla useita matalankynnyksen rooleja kaikenikäisille näyttelemisestä tai keskiaikaharrastuksesta kiinnostuneille. Markkinoiden ulkoilmanäytelmä esitetään Vanhalla Suurtorilla 30.6.−3.7 .2022.

Näytelmän hakuaika päättyy perjantaina 25.3.2022.

Avaa HAKULOMAKE tästä

Mukaan valitut harrastajat kutsutaan starttitilaisuuteen joka pidetään lauantaina 9.4.2022 klo 13.00 alkaen. Seuraavan kerran mukaan valitut näyttelijät kokoontuvat jo keskiviikkona 13.4. klo 16.30 alkaen. Tarkempi paikka ilmoitetaan valintakirjeessä.

Markkinanäytelmän rooleihin voivat hakea kaikki keskiajasta ja näyttelemisestä kiinnostuneet ikään tai sukupuoleen katsomatta. Näytelmään haetaan myös ruotsin kieltä puhuvia harrastajanäyttelijöitä.  Aiempaa kokemusta keskiaikaharrastuksesta tai näyttelijäntyöstä ei edellytetä. Avoin asenne, kyky heittäytyä ja halu työskennellä ryhmässä ovat kuitenkin tärkeitä.

  • Olemme valtavan innoissamme siitä ajatuksesta, että pääsemme taas muutaman vuoden tauon jälkeen kohtaamaan kasvokkain ja rakentamaan uutta näytelmäteosta fyysisesti paikan päälle Vanhan Suurtorin alueelle. Markkinanäytelmään osallistuminen  on oiva tapa tutustua uusiin ihmisiin, aloitella tai herätellä aiempaa teatteriharrastusta ja viettää mukava kevät ja alkukesä huippuporukassa. Produktiossa on perinteisesti ollut hyvä yhteishenki, joka saakin monet harrastajista palaamaan markkinanäytelmän pariin kesä toisensa jälkeen. Ainahan meillä on kuitenkin myös tilaa uusille kasvoille, ja toivommekin tänäkin vuonna saavamme porukkaan mukaan taas uusia keskiaikaystäviä, tapahtuman taiteellinen johtaja Suvi Kotilainen

Keskiaikaisten markkinoiden ulkoilmanäytelmän pienoisnäytelmäkohtaukset käsittelevät turkulaisten elämää keskiajalla. Vuoden 1423 Turkuun sijoittuva näytelmä koostuu näytelmäkohtauksista Vanhalla Suurtorilla sekä Brinkkalan sisäpihan näyttämöllä. Markkinanäytelmä tarjoaa yleisölle läpileikkauksen keskiajan elämästä ja arkinen elämästä, tiedosta ja tiedonkulusta keskiaikaisessa Turussa. Näytelmän ohjaa Riina Salmi ja käsikirjoittajana toimii Linn Gröndahl.

Avaa HAKULOMAKE tästä

Keskiaikaiset markkinat järjestetään 30.6.−3.7.2022 Turun Vanhalla Suurtorilla. Ohjelmallisen koko perheen ilmaistapahtuman järjestää voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys Turun Suurtorin keskiaika ry.

Lisätiedot:

Suvi Kotilainen

Taiteellis-tuotannollinen johtaja

suvi@keskiaikaisetmarkkinat.fi

+358 40 132 9992